Författararkiv: gerfoto

Bandysäsongen igång

Rättviks fotoklubb och IFK Rättviks bandy har ett samarbete där fotoklubben fotar deras hemmamatcher.
Det är framför allt Magnus och Göran som bevakar matcherna mycket beroende på deras bandyintresse och varför inte förena nytta med nöje.

Bandysäsongen har precis börjat och denna helgen är det cup som gäller.

IFK-Botnia, Göran E-3

Text och foto:Göran Erlandsson

Årsmöte

Då har vi haft årsmöte och den viktigaste frågan var att vi måste bli mer aktiva och då framför allt hitta på lite roliga utflykter så att vi kommer ut och fotar och inte bara sitter och lär ut teori på våra möten.
Alla vet att det är när man får prova praktiskt man lär sig mest. För att få lite fart på aktiviteterna så bestämdes att vi lägger in förslag på vårt forum på flickr. Och det är öppet för alla medlemmar att komma med förslag och ordna en träff.
Det viktiga är att det inte behöver vara något stort som ska planeras en massa utan det kan var så enkelt så någon bara säger till att vi träffa någonstans och tar en promenad med kamerorna. Inga ska behöva känna press att de ska behöva vara någon instruktör eller liknande utan alla kan ordna en träff för det finns massor med duktiga fotografer i klubben och det är alltid någon som kan hjälpa till och inga frågor är dumma frågor. Alla kan vi hjälpa till med något.

Vi hoppas i och med detta att klubben ska bli mycket mer aktiv och att vi alla ska kunna träffas och ha roligt. Så in på klubbens flickrsida och skriv upp aktiviteter.07042014-_MG_1758

Dala digitalfotosalongen

Rapport från Dala digitalfotosalongen anordnad av Gagnefs fotoklubb där redovisningen hölls i Lindbergshallen i Djurås.
Bland de 50 st bilder av 265 som tagits ut för visning hade vi från Rättvik två stycken bilder med. En av Jenni Sjöberg och en av Göran Erlandsson. Men bäst av allt var att Jennis prästkrage tog en mycket hedrande 2:a plats med juryns motivering.

”En strålande bild som ger nytt perspektiv på vår fantastiska natur. Ljus och glädje i färg och form. Betagande i sin skärpa och närhet.”

Grattis Jenni

Studiofoto

Måndagen den 9 september höll jag, Göran Erlandsson en introduktion i studifotografering. En introduktion där de sex medverkande medlemmarna fick testa och se lite olika ljussättningar. Allt för att få se vad man kan göra med olika placering av blixtar bland annat.
Nu hade vi i och för sig inget direkt anpassat rum för att göra det perfekt men för denna enkla intro så fungerade det ändå tillfredsställande.
Lägger till en bild tagen av Lage W på mig där vi väl kan säga att det inte är någon direkt rekommenderad ljussättning. zvsk

Foto:Lage Wæhler

Världens barn

Nu finns bilderna som ska gå till försäljning för världens barn att beskåda på Hemköp. Dock är det inte de bilder som hänger som ska säljas utan de bilder som ska säljas kommer att skrivas ut på nytt fotopapper.

Idag startade jag, Lage och Emil på Palmbergs café för att montera bilderna. Lage hade gjort ett bra förarbete och plockat ur alla bilderna ur ramarna så det var bara att montera de nya bilderna.

Vid upphängningen på Hemköp fick vi även hjälp av Kristina och Lars så allt gick smidigt och bra. Nu är det bara att hoppas på att många vill köpa bilderna så att det blir mycket pengar till Världens barn. Försäljningen kommer att ske den 8 december.

Rapport från Dala Digitalsalong

Idag söndag var det redovisning av fototävlingen Dala Digitalbildsalongen i Djurås. Tävlingen arrangeras av Gagnefs fotoklubb.

Från Rättvik var vi fem fotografer som lämnat in bidrag och alla fem var också närvarande i dag. Lisa, Marie, Inger, Andreas och Göran.
275 st bilder var i år inlämnade från 11 olika klubbar. Jury för årets tävling var Håkan Olsén.

Bland de 70 st bilder som tagits ut för visning hade Rättvik fått med 3 st. Varsin bild från Lisa, Inger och Göran.
Bland de 20 bilder som fick pris var det bara Inger som lyckades komma med och tog med sin bild en 16:e plats. Grattis till Inger.

Lagtävling vanns av Falu fotoklubb som lyckades ha 4 fotografer bland de 5 bästa. Rättvik tog en 6:e plats i lagtävling.

Bandypremiär

I helgen var det seriepremiär för allsvenskan i bandy.

Rättviks fotoklubb fick för några år sedan en förfrågan från IFK Rättviks bandy om vi kunde ställa upp och fota deras hemmamatcher. Något som bland annat jag och Magnus nappade på och har sedan dess i stort sett fotat varje hemmamatch som IFK har haft.

För några helger sedan så stod även IFK som värd för Sparbanken cup där både jag och Magnus fanns med så varje match IFK spelade blev dokumenterad, plus någon match till också.
Bilderna som vi tagit har blivit otroligt populära bland både spelare och publik så det är med ett nöje man åker dit och fotar matcherna.
Det har även blivit några bortamatcher fotograferade.
Naturligtvis är det ju även kul att få se bra bandy så det underlättar ju om man även har ett intresse för sporten.
Vill ni se fler bilder från bandyn som vi har tagit så besök gärna IFK Rättviks hemsida på www.ifkrattvikbandy.se

Göran Erlandsson