Resultat Siljanscupen 2012

2012 var det Rättviks Fotoklubbs tur att arrangera fototävlingen Siljanscupen. En fototävling för klubbarna runt Siljan. Här följer resultaten, väldigt sent men bättre det än aldrig 🙂 Tyvärr kan vi inte visa bilderna eftersom vi inte har alla digitalt.

Resultat SiljansCupen 2012

Svartvitt

1. Ångbåtsgluggen av Peter Reichel, Gagnefs Fotoklubb

Motivering: Kontraster som bildar helhet, 2 ellipser i olika perspektivisk vinkel fångar omedelbart betraktarens öga. Den varma fuktmättade luften innanför det tjocka metallskrovet och det friska dagsljuset utanför framkommer förtjänstfullt genom vattendropparna som kondenserats på ventilluckans baksida. Vattenångan som svävar ut genom ventilen förstärker rumsuppfattningen av det mörka inre mot ljuset utanför. Bildens bärande delar är få men i enkelheten får fantasin fäste och bilden bara växer ju mer man betraktar den.

2. Cowboy av Mats B Jansson, Gagnefs Fotoklubb

3. Anden i smedjan av Magnus Åker, Rättviks fotoklubb

Färg

1. Montalcino av Ragnar Nyberg, Gagnefs Fotoklubb

Motivering: Vackert avvägd i kontraster. I ton mellan komplementfärgerna blått och orange, mellan mörker och ljus, fjärran och nära. Linjespelet med rundare arabesker i bakgrunden mot mer spänstiga i förgrunden bidrar till en bild med djup och förtätad stämning

2. Delad av Torsten Eirydh, Järna Fotoklubb med Lönndroppar och Magnus Åker, Rättviks Fotoklubb med Siluett

Digitalt

1. Skalbaggen av Kjell Fors, Mora Fotoklubb

Motivering: Skalbaggens gyllenbruna rygg blir till den förmedlande länk som hjälper fantasin att uppleva landskapet omkring huvudmotivet som i den konkreta bilden bara anas i bakgrunden. Bruna fjolårslöv blir högst förnimbara! Här leder fotografens medvetna begränsning av uttrycksmedlen, kombinerat med en fingertoppskänsla för färgton, till en bild som inte bara är vacker utan hjälper betraktaren att uppleva vidare perspektiv utanför bildens ramar.

2. Slädtur i kylan av Göran Erlandsson, Rättviks Fotoklubb

3. Solnedgång av Owe Eriksson, Mora Fotoklubb

Kategori Bildspel

1. Bröttjärnaån – Från höst till istid av Mats B Jansson, Gagnefs Fotoklubb