Om oss

I maj -08 gick Rättviks två fotoklubbar ihop till en fotoklubb. Klubben har varit aktiv och framgångsrik i flera fototävlingar. Vi har en stående utställning på Hemköp i Rättvik där bilderna byta ut varje månad.

Vi träffas klockan 19 första måndagen varje månad i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Vasagatan 7a. Dessa möten ser väldigt olika ut men de flesta är fyllda av diskussioner rörande bilder eller teknik. Vi har några mer eller mindre fasta punkter, bl.a. månadens bild. Det är en tävling mellan medlemmarna och vinnaren varje månad går vidare till finalen där årets bild utses. Fika är förstås också givet.

Mellan träffarna så brukar vi försöka styra upp olika saker. Vi har varit ut på en del utflykter och haft utmaningar för att inspireras och lära av varandra. Ibland träffas vi bara några stycken, fikar och pratar fotografi. Det är upp till var och en att slänga ut en krok om det är något särskilt man vill göra.Inom klubben använder vi oss av fototjänsten Flickr för att ladda upp bilder vi vill diskutera eller ha med i den interna månadstävlingen. Vi har också ett diskussionsforum där vi diskuterar allehanda saker. Bland annat hemköpsutställningen, olika utbildningar, månadsmötena, inspiration, teknik mm. Forumet är endast öppet för medlemmar.

Klubbens medlemmar är allt från proffs (med proffs räknas alla som tjänar pengar på sina bilder) till rena amatörer. Alla är precis lika välkomna till klubben och vi kan alla lära oss någonting av varandra.

Undrar ni över något så maila oss gärna på info@rattviksfotoklubb.se.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *